14-03-2023

Cursus Ploegleider BHV

Op 24 en 31 mei as. organiseren wij de 2 daagse cursus Ploegleider BHV.

De Arbo-wet gaat er vanuit dat werkgevers een inzetbare BHV-organisatie hebben. Wanneer dagelijks 3 of meer BHV-ers aanwezig zijn, zal leiding moeten worden gegeven aan de BHV tijdens een inzet. Hoe dat gebeurt, is afhankelijk van wat de werkgever georganiseerd heeft.

Het bij een calamiteit leiding geven aan een BHV-organisatie is een specifieke taak.

Een Ploegleider BHV moet op de hoogte zijn van de kennis en kunde van een BHV-er. Bovendien moet de Ploegleider in staat zijn om de BHV snel en adequaat te laten werken. Verder is het de taak van de Ploegleider om een goede overdracht naar de professionele hulpverlening te geven. De Ploegleider heeft, bij een inzet, een belangrijke rol bij de communicatie tussen directie respectievelijk Hoofd BHV en BHV-ers. Ploegleiders weten ontruimingsoefeningen zelf op te zetten, uit te voeren en te evalueren.

De Arbo-wet kent géén verplichte Ploegleider. Tegelijk blijken er zoveel taken bij een calamiteit te zijn, dat het verstandig is om je daar, als organisatie, goed op voor te bereiden. Het aanstellen van een Ploegleider is, bij dagelijkse aanwezigheid van minimaal 3 BHV-ers, daarom een goede oplossing.

De NIBHV cursus Ploegleider BHV voldoet aan alle gestelde eisen. Voor verdere informatie over deze cursus verwijzen wij u naar deze link.

Inschrijfmodule

     
     
Bezig met laden ...